Att skaffa sig hundvalp

Det första du bör göra innan du blir hundägare är att ställa dig själv frågan om du har tid. Att ha en valp är krävande, speciellt dom första månaderna. Det är då du skapar den trygghet som gör att hunden kommer att trivas hos dig.

När du väl har bestämt dig kan du vara nöjd – för vad är mysigare än en liten hundvalp? Inget slår en lurvig liten kompis som du kan ge all din uppmärksamhet och kärlek till. Din hund är inte bara en hund, det är din bästa vän som kommer att älska dig ovillkorligt livet ut.

Välja hundras

Det finns många olika hundraser att välja mellan. Varje hundras har sina egenskaper, tänk därför igenom vilken ras och storlek på hund som passar bäst in hos dig. Tänk också på att aktivitetsnivån är olika hos de olika raserna, välj därför en hund som passar din aktivitetsnivå.

Du är vad du äter

Samma sak gäller för din hund och det är därför viktig att du köper ett bra hundfoder till din valp, som är med på att säkerställa en sund utveckling av ben och leder. Här kan du läsa mer om olika typer hundfoder och det som passar bäst till just din hund.