Fira julen med dina katter

Det är inte bara vi människor som tycker om ett trevligt julfirande. Eftersom husdjuren är en viktig del av familjen så ska de förstås också vara med. Du som har katter hemma kan handla online till dina vänner på fyra ben likaväl som till alla tvåbenta gäster. Men deras önskelistor ser nog lite olika ut. Om alla blir nöjda får ni en riktigt trevlig jul.

Låt alla känna sig viktiga

Under julen ska alla vara tillsammans. Låt katterna ligga i soffan eftersom det är julafton och ge dem ännu mer uppmärksamhet än annars. En spinnande katt är ett väldigt trevligt värmeelement att ha i famnen om kvällen är kall. När det blir dags för middag ska människorna ha sitt julbord samtidigt som katterna också ska få sin favoritmat.

Lek tillsammans

Katter är ofta väldigt lekfulla och vill säkert delta i jullekarna. Skaffa dina katter leksaker som de tycker om eller låt dem försöka fånga en näsduk som du eller någon vän viftar med framför tassarna på dem. Jul är en tid för gemenskap. Men det är också en tid för hänsyn och respekt. Tänk till exempel på att sänka volymen på TV-apparaten om dina små vänner är känsliga för höga ljud.