Hund vs Katt

På frågan om ni ska skaffa hund eller kan så kan vi i alla fall säga att det är ett relativt svårt beslut att fatta. Vad vi kan säga är att katten kanske inte behöver lika mycket uppmärksamhet än vad en hund behöver. Hunden är mer ett flockdjur och vill gärna följa med på allt som händer i en familj.

Man får fråga sig själv om man är en katt- eller hundmänniska. Det är ett åtagande som ska vara i flera år framöver. Helt klart ska man väga olika saker för och emot när det gäller vad man ska välja för husdjur. Många gånger så kan den livsstil som man lever vara en avgörande detalj i valet. Om ni är en aktiv familj så kanske en hund kan passa in och följa med på de aktiviteter som ni har i er familj. En katt kan i och för sig följa med på olika saker som man som familj gör.

Sätt er ner och fundera på vilket som skulle passa bäst i er familj. Om det blir hund så är ju också frågan om vilken ras som passar bäst. Ska det vara en liten hund, stor hund eller en i mellanstorlek. Det kan skilja sig rätt rejält mellan en Chihuahua och en Grand Danois. En större hund behöver för den delen inte innebära mer arbete utan det är kanske mest frågan om det praktiska kring hundens storlek.

Oavsett vad ni väljer och vilken ras som väljs så hoppas vi att ni kommer till något beslut. Om ni har svårt att besluta er så kan man ju faktiskt skaffa både hund och katt.