Med husdjur i bilen

Det kan mycket väl vara så att dina husdjur som exempelvis hund eller katt följer med när ni åker iväg någonstans. Det kan vara till sommarstället eller om ni åker och hälsar på vänner och bekanta. Det är viktigt att på ett säkert sätt frakta era husdjur.

En bur av något slag är det allra bästa som ni kan skaffa er. Om hunden ofta följer med i bilen så kan det vara bra att ha en monterad bur bak i bilen som ständigt sitter där. Då vänjer sig hunden med detta och blir trygg i sin bur. Skulle olyckan vara framme så skyddar buren din hund på ett mycket bra sätt.

Katten kan läggas i en bilsätesväska som spänns fast med bilbältet. Det finns alltid en fördel att träna sina husdjur på att vistas i buren innan man ger sig iväg för första gången. Som med oss männiksor så kan det man aldrig varit med om tidigare verka lite skrämmande. Låt hunden och katten få bekanta sig med sin bur innan man ställer in den i bilen.

Första gången i bilen så kanske man inte ens behöver åka i väg utan kan sitta en stund med sitt djur i sin bur för att den ska få lära kanna av den miljön som den ska vara i. Nästa test kan vara att enbart starta bilen och låta katten eller hunden vänja sig med motorljudet. Nästa test blir att köra en kortare sträcka med sitt husdjur i bur för att se hur den reagerar.

När katten och hunden fått vänja sig så kan ni åka iväg på längre turer. Lycka till med att åka bil med era husdjur.